In januari 2004 startte ik officieel met AngenieTea’s. 20 jaar later op 20 januari 2024 vierden we dit hoogtepunt met familie, vrienden en gasten. Inmiddels kunnen we wel spreken over een Team AngenieTea’s! Waar zouden we zijn zonder hulp van vriendinnen in tijden van druktes, m’n vriend om mee te sparren, plan van aanpak te bespreken maar ook stand by in de keuken te zijn. Kinderen die de website draaiende houden en een eye on the socials houden of als er nood aan de man is springen zij ook belangeloos bij. Daarnaast mag ik leermeester plek zijn voor de entreeklas 1-2 Vonk leerlingen.
Voor die tijd verzorgde ik High Tea’s met vriendinnen die enige jaren in Frankrijk en Engeland woonden en zeer van bakken en van koken houden. Een leuke hobby werd een inspirerend beroep.
Sindsdien heb ik diverse cursussen taart decoreren, patisserie en Duitse bakkunst gevolgd. In 2008 verlengde ik zelfs mijn vakantie bij een vriendin in Amerika om een grote Amerikaanse taartenshow te bezoeken waar ik aan diverse workshops mee deed. In november 2011 bracht ik een 2-daags bezoek aan het ‘Cake International’ in Birmingham.
In 2012 volgde ik een verdiepingscursus patisserie aan het ROC te Amersfoort. Het blijft bijzonder om in de wereld van het bakken ondergedompeld te zijn.
Om toch feeling te houden op het gebied van taartdecoratie een tweetal intensieve workshops van Lindy Smith en Peggy Porschen in 2016. En nog recent terug een workshop tartelette’s maken aan de Bakery Institute in Zaandam.
In 2019 werd ik gevraagd door de Volksuniversiteit voor een cursus bakken. Dat werd een cursus bakken met groenten. Een leuke uitdaging die bij de deelnemers verrassend uitpakte!
In 2021 kreeg ik de kans om een theesalon te starten in het Paviljoen van Toen in samenwerking met Club Afgestoft die het Helder Museum beheren en die het oude van Den Helder in beeld en geluid laten zien. Een leuke plaatselijk uitje!
Op verzoek komt een gepensioeneerde banketbakker een Masterclass verzorgen! Zo geweldig om hem gepassioneerd bezig te zien.
Bij AngenieTea’s is alles vanuit de eigen bedrijfskeuken ‘home baked’ en ‘home made’ . Dat geeft geheel eigen smaak. Ambachtelijk bakken proeft bijzonder én lekker. Zo zal elke taart er anders uitzien: met aandacht en inspiratie gemaakt.
‘Lekker gemaakt?’ Vraag gerust verder naar de mogelijkheden.